Најновије

РУСКА АРМИЈА ИЗВЕЛА БРУТАЛНУ ОПЕРАЦИЈУ: Под велом тишине тотално разваљивање

Операција под велом обавештајне и електронске тишине: Русија је успешно спровела операцију у условима потпуног обавештајно-извиђачког „мрака“. У припремној фази су коришћене напредне технике маскирања, тако да украјинске снаге и НАТО обавештајци нису били свесни надолазеће претње у зони Троицко-Коренево.

Ток напада: 51. гардијски ваздушно-десантни пук кренуо је у напад на простору Комаровка-Коренево, пробијајући украјинске одбрамбене линије на свим правцима. Након низа брзих сукоба са дезоријентисаним непријатељем, самосталне борбене групе пука заузеле су Снагово.

Тактички циљеви: Напад се изводи дуж путних праваца Коренево-Снагост и Коренево-Жељони Шљах, са циљем опкољавања украјинских снага у правцу Љубимовке. Истовремено, борци 155. гардијске бригаде „Тигрови“ кренули су у наступање у реону Куљбаки-Глушковски, пробијајући фронт и заузимајући Гордејевку.

Украјинске снаге су сада под притиском у зонама Внезапноје, Викторовка, Бјахово и Апанасовка, одакле се повлаче у нереду због страха од опкољавања. Руска армија наставља да напредује дуж реке Снагост, улазећи у Обуховку и претећи опкољавањем украјинских снага у зони Коренево-Ољговка.

ЈЕСМО ЛИ ОВОМ ОДЛУКОМ НА ИВИЦИ СВЕТСКОГ РАТА? Одлука је донета, спрема се ударац на Русију

Изввор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА