Најновије

ШТА ЈЕ ОВО ЗЕЛЕНСКИ НАРЕДИО? Руси заробили крупну зверку и натерали га да призна све!

Заробљени обавештајац Оружаних снага Украјине (ОСУ) Михаил Шкода, који је први ушао у Курску област током напада ОСУ на овај регион, открио је за РИА Новости план овог напада: украјинске снаге су планирале да се на оклопним возилима пробију што даље, без уласка у борбе.

Према његовим речима, 9. чети 82. бригаде десантно-јуришних снага ОСУ приказали су план продора у Курску област користећи колчиће, конце и кутије цигарета.

- Тамо је било око 20 кутијица (које су представљале војну технику - прим. ред.), прве четири машине биле су два 'strajkera' (Страјкер, америчка оклопна возила на точковима - прим. ред.) и два 'хамера' (HMMWV, америчко возило за све терене - прим. ред.). Ја сам био у тој четворци, на трећем месту. То је била као извидница, а наређење је гласило: 'Морате се брзо кретати, нигде се не заустављати, ни у какве борбе се не упуштати, али ако на вас пуцају, можете узвратити ватру само у покрету. Ваш задатак је да се што даље пробијете, што је даље могуће, а главнина снага ће вас пратити као ударна снага,' то је 9. чета - испричао је Шкода.

Он је додао да је напад требало да се одвија у правцу Курска, на фронту ширине 20-30 километара, уз ангажовање четири бригаде ОСУ.

Јединице ОСУ су 6. августа у 5.30 прешле у напад са циљем заузимања територије у Курској области, али је њихов напредак заустављен, изјавио је начелник Генералштаба Војске Руске Федерације Валериј Герасимов. Он је нагласио да ће операција у Курској области бити завршена уништењем непријатеља и изласком на државну границу. Како је 4. септембра саопштило Министарство одбране РФ, током борбених дејстава у куршком правцу, ОСУ су изгубиле више од 9700 војника и 81 тенк.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је кијевски режим извео провокацију и врши неселективно гранатирање, укључујући и цивилне циљеве. Путин је истакао да ће непријатељ добити достојан одговор и да ће сви циљеви постављени пред Русију бити остварени.

У Курској, као и у Белгородској и Брјанској области, на снази је режим антитерористичке операције (КТО) ради обезбеђивања безбедности грађана.

Осуђују уџбенике у РС, а књиге им пуне лажи: Српска деца читају да су Срби агресори

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА