Најновије

Захарова: Иза украјинских терористичких напада на руској територији су САД, Британија и НАТО

Иза украјинских терористичких напада који се спроводе на територији наше земље, стоје САД, Британија и читава НАТО заједница, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Нико данас нема никакве сумње да иза терористичких напада који се спроводе на територији наше земље, стоје САД, Британија и читава НАТО заједница, мада бих хтела да употребим другу реч", рекла је портпарол руског Министарства поводом украјинског напада дроновима на насеље у Подмосковљу у којем је једна жена погинула, а три особе рањене.

Она је, такође, рекла да се истински смисао "курске авантуре" украјинске војске састоји у ликвидирању мобилисаних Украјинаца.

Захарова је на брифингу за новинаре навела да је 6. септембра у украјинском Националном историјском музеју отворена изложба "Иза граница родног краја" посвећена операцији украјинске војске у Курској области Русије.

"Та изложба, ако о нечему сведочи, онда је то да је истински смисао курске авантуре украјинске војске, по мом мишљењу, скривени покушај да мобилисани Украјинци једноставно буду истребљени. Другог објашњења нема", сматра она.

Истовремено је упозорила да нове испоруке западног оружја Кијеву воде ка неконтролисаној ескалацији, али да Запад за сада то не схвата.

Она је позвала међународне структуре да не затварају очи пред украјинским злочинима и терористичким актима.
"Наставља се рад с циљем да правди буду приведени ратни злочинци којима управља банда у Кијеву. Још једном наглашавам, као што је и рекло руско руководство, нико од украјинских злочинаца и њихових саучесника неће проћи некажњено", рекла је Захарова.

МОГУЋ РАКЕТНИ НАПАД НА ВРХОВНУ РАДУ! Остаци дрона пали испред зграде

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА