Најновије

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ АМБАСАДОРА У АМЕРИЦИ: Вашингтон све гура у хаос који има само једно име!

Разговорима о потенцијалној примени америчких ракета за ударе у дубину руске територије усмеравају на јаче нападе на цивиле.

Сједињене Државе на тај начин отварају пут ка трећем светском рату, рекао је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.
„Кијев усмеравају на јаче нападе на обичне грађане Русије, наше градове и села. Више нико не крије, чак и на највишем нивоу у Белој кући, да су се обавештајни подаци сливали и сливају из САД у Кијев“, рекао је дипломата.
Према његовим речима, САД поступно саме себе гурају све дубље у блато украјинског сукоба, жртвујући добробит Американаца и испоручујући Кијеву оружје и муницију у вредности од више милијарди долара.
Захтев спонзора из Вашингтона је само један, наглашава амбасадор.

„Што више продубљивати борбе са руским снагама. Тестирају наше стрпљење и толерантност на непријатељске кораке чији је циљ фамозни стратешки пораз наше земље“, навео је он и додао да такви планови неће бити реализовани.
Антонов је изразио уверење да томе неће допринети ни ловци Ф-16, ни ПВО системи или „хајмарс“ нити било које оружје.

„Америчка администрација упорно занемарује интересе Русије. Сада се све више говори о могућности да се руска територија гађа оружјем великог домета. Само неки политичари говоре о могућности избијања трећег светског рата према којем пут крче овдашње власти“, рекао је руски амбасадор.

Подсетимо, амерички државни секретар рекао је да ће амерички председник Џозеф Бајден у петак разговарати са британским премијером Киром Стармером о томе да ли да се Кијеву дозволи да се западним оружјем напада територију Русије.

У Кремљу сматрају да је та одлука већ донета а да се сада само формализује кроз медије.

У Вашингтону задовољни што Словени гину!
Амерички амбасадор је додао и да су политичари у Вашингтону задовољни погибијом Словена на обе стране у украјинском сукобу.

„Званични Вашингтон одлично зна стање ствари на фронту, где руске снаге сваки дан ослобађају нова насеља у ДНР и ЛНР. Ипак, политичари су крајње задовољни погибијом Словена са обе стране. Отворено се износи прост задатак: очувати стари систем међународних односа у којем доминира Америка“, навео је он.

Руски дипломата је рекао и да је украјински напад на Курску област без икаквог циља показао да нем разговора с терористима, већ да њих треба ликвидирати.

Нови пробој руске границе - Украјинци покушавају да ударе са леђа и спрече руску контраофанзиву у Курску (МАПА)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА