Најновије

БАБА ИЗ КУРСКА ПОНИЗИЛА УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ: Пришли јој и донели хуманитарну помоћ, а она...

Становници Суџе у Курској области одбијали су да приме хуманитарну помоћ од украјинских војника и молили их да оду, испричала је за РИА Новости избеглица из овог града Тамара Садкејева, која је морала да напусти свој дом због терористичког напада ОСУ на регион.

- Одвратни су (украјински војници - ред.). Пришли су једној баки, претварајући се да су Руси, и рекли јој: ‘Бако, донели смо вам хуманитарну помоћ.’ А она им одговори: ‘Не треба ми ваша помоћ, одлазите одавде.’ Узела је торбу и бацила је - испричала је Тамара.

Пензионерка је рекла да су јој суседи казали да су многе куће у Суџи уништене. Она не зна шта је са њеном кућом. Додала је да се преселила у привремени смештај у Курску тек након што је из опасне зоне евакуисала унука са четворо мале деце.

Ова ситуација се одразила на њено здравље, притисак јој скаче, а ноге је боле, признаје саговорница. Истиче да би се, наравно, желела вратити у Суџу када тамо завлада мир.

Јединице ОСУ су 6. августа у 5:30 ујутру кренуле у офанзиву са циљем заузимања територије у Курској области, али је њихово напредовање заустављено, изјавио је начелник Генералштаба ОС Русије Валериј Герасимов. Он је нагласио да ће операција у Курској области бити завршена поразом непријатеља и повратком на државну границу. Министарство одбране Русије је 10. септембра саопштило да је противник на курском правцу изгубио више од 11,8 хиљада војника и 93 тенка.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је кијевски режим извео провокацију, вршећи неселективну ватру, укључујући и на цивилне циљеве. Путин је поручио да ће непријатељ добити заслужени одговор, а сви циљеви Русије ће бити остварени. У Курској, као и у Белгородској и Брјанској области, на снази је режим антитерористичке операције ради заштите грађана.

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ АМБАСАДОРА У АМЕРИЦИ: Вашингтон све гура у хаос који има само једно име!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА