Најновије

БРНАБИЋ УПОЗОРАВА: Ситуација никад озбиљнија - Курти хоће да изазове рат!

Председница Народне скупштине Србије Ана Брнабић истакла је да је ситуација на Косову и Метохији најозбиљнија досад, јер по свему судећи, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти жели етничко чишћење Срба и да изазове сукоб са Београдом.
Брнабић

Брнабић

"То је зато што ми се чини да Курти нема ниједан други избор или излаз из своје политике, осим да изазове оружани сукоб, односно рат са Београдом и због тога је он најбахатији и најбезобзирнији до сада, јер је потпуно притеран уза зид и то је његов једини излаз", рекла је она говорећи за "Јуроњуз".

С друге стране, нагласила је да је у "нашем интересу то што се председник Србије Александар Вучић труди да сачувамо мир".

С тим да, како је додала, не смемо да дозволимо малтретирање српског народа на КиМ, као и одузимање имовине и недостатак било какве правне сигурности.
Напоменула је да је изузетно тежак живот Срба на Косову и на Метохији, јер више не могу ни да примају плату ни да купују робу из централне Србије.

"Апсолутно све води ка томе о чему је причао и Александар Вучић на Савету безбедности Уједињених нација, а то је свесно изазивање и проузроковање немогућих услова за живот Срба на Косову и Метохији, чиме Аљбин Курти свесно изазива етничко чишћење и то је сада свима јасно", нагласила је она.

Према њеним речима велики проблем је што се све то дешава под будним оком међународне заједнице, тоје Еулекса и Кфора.

Нагласила је да је ипак оптимистично то што је конгресменка Клаудија Тени из редова републиканаца послала писмо америчком државном секретару Ентонију Блинкену, с питањем шта ће Сједињене Америчке Државе да раде зато што су угрожена права Срба на КиМ.

"То је значајна ствар и рекла бих, заиста, резултат напора и свих ових година Александра Вучића да направи једну другачију комуникацију с америчком државом, а наравно и данашњег министра спољних послова Марка Ђурића, у то време као амбасадора Србије у САД, јер сада имамо сада једну озбиљну јаку фокус групу, која се бави овим питањима, а која заступа, не бих рекла, чак ни интересе Србије, већ истину и правду", поручила је Брнабићева.

С тим у вези је као важно истакла и да је прошле недеље специјални заступник Немачке за Западни Балкан Мануел Зарацин рекао да је ЦЕФТА можда могућа без такозваног Косова.

"Невероватно је у ствари чути тако нешто од господина Зарацина, који је један од највећих заговорника косовске квазинезависности, али и поборника Аљбина Куртија, што значи да је толико свима јасно шта Курти ради", напоменула је Ана Брнабић.

Прочитајте ОВДЕ шта Захарова каже о стању на КиМ

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА