Најновије

Четрнаести дан блокаде српских институција на северу КиМ; Четворици младића 30 дана кућног притвора

Запослени у привременим општинским органима, ПИО фонду, канцеларији за Косово и Метохију - и даље, 14 дана од почетка блокаде, не могу на своја радна места. Четворици српских младића са севера КиМ, притворених због наводног напада на такозвану косовску полицију, одређен је кућни притвор од месец дана. Срби су током њиховог саслушања протестовали.



Блокада привремених органа у општинама на северу Косова и Метохије траје од 30. августа.

Документација коју је такозвана косовска полиција запленила завршила је у косовској архивској агенцији, у којој кажу да је реч о "значајној количини архивске грађе", јављају приштински медији.

Срби су јуче протестовали испред станице полиције, са пиштаљкама и транспарентима "Полиција Куртиленда", "Пустите нам децу!", ”Вратите нам децу!".

Четворицу српких младића полицајци су брутално претукли приликом привођења у Митровици, а тзв. косовска полиција тврди да је физички нападнут и њен припадник, али не наводи како је до тог напада дошло.

Младићима је одређен кућни притвор од месец дана.

Истог дана тужилаштво у Приштини је објавило оптужницу за случај Бањска - против 45 особа. Терети их за наводни "тероризам", односно кривична дела "против уставног поретка и безбедности, финансирање тероризма и прање новца".

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА