Најновије

ХАОС У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Украјинске снаге формирале својеврсне „концентрационе логоре“ у Курској области

У појединим деловима Курске области, где су упале украјинске трупе, били су формирани својеврсни „концетрациони логори“ где су насилно затварали цивилне који нису желели или нису били у могућности да напусте територије, наводи се у извештају Министарства спољних послова Русије.

„На основу бројних информација, које су пружили сведоци и које је прикупио штаб руског Црвеног крста у Курску где су се јављали рођаци несталих становника, може се констатовати да је на неколико територија које су под контролом милитаната било формирано нешто налик на 'концентрационе логоре' где су насилно утеривали цивиле који нису хтели или нису имали могућност да напусте територију коју је непријатељ заузео“, наводи се у извештају о терористичком нападу кијевског режима на Курску област, који је доступан Спутњику.

Такође се наводи да су украјинске снаге у Курској области користили цивиле за снимање пропагандних прича.

„У подрум Суџанског интерната насилно је затворено од 70 до 100 цивила над којима су вршили морално насиље и које су украјински и страни новинари користили за снимање пропагандних прича“, истиче руска страна.

Како је прецизирано, ти новинари не само да су незаконито нарушили руску границу, него су то учинили као део паравојних казнених одреда Оружаних снага Украјине.

„Њихов циљ је намерно извртање реалних догађаја, стварање повољне медијске слике за акције Оружаних снага Украјине у Курској области и прикривање информација о украјинским терористичким злочинима над цивилима“, наводи се у документу.

Министарство одбране Русије раније је саопштило да је Украјина од почетка борбених дејстава на курском правцу изгубила више од 12,5 хиљада војника.

КИЈЕВ У ПАНИЦИ: За два дана руске снаге ослободиле 10 насеља у Курској области

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА