Најновије

ЛАВРОВ: Србе са КиМ прогоне исто као што су украјински нацисти прогонили Русе

Без озбиљних војних сукоба, покушавају да протерају Србе са Косова и Метохије, нагласио је руски министар спољних послова.

Прогон Срба са Косова и Метохије сличан је нацистичком прогону руског становништва са територије Донбаса који су спроводиле украјинске власти, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров Шеф на округлом столу посвећеном украјинској кризи у Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије уз учешће амбасадора из око 80 земаља.

"Говорили су да без Украјине на Криму и у Донбасу неће бити цивилизације, а исто тако је и виша раса 30-их година прошлог века наводила да само она може Европи да донесе цивилизацију", навео је Лавров.

"За будућност ваше деце и унука, ако волите Русију и цели сте живот боравили у Украјини, а осећали да сте део руске културе – време је да, у име своје деце и унука, скупите ствари и одете са тих територија у Русију", цитирао је Лавров представнике украјинских власти који су отворено позивали на прогон Руса.

"Етичко чишћење чисто ко суза. Исто тако, хвала Богу без озбиљних војних сукоба, покушавају да протерају Србе са Косова и Метохије", навео је руски министар.

Србе тихо избацују из јужне српске покрајине различитим бирократским методима, прецизирао је Лавров и нагласио да је су такав план имали и нацисти у Кијеву када је у питању руско становништво.

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ АМБАСАДОРА У АМЕРИЦИ: Вашингтон све гура у хаос који има само једно име!

Извор. Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА