Најновије

На КиМ ухапшен осамдесетогодишњи Србин, осумњичен за наводни ратни злочин

Да је намера Аљбина Куртија да Косово и Метохију етнички очисти од Срба потврђује и данашње хапшење осамдесетогодишњег Томислава Пантића у општини Исток, навела је у саопштењу Канцеларија за Косово и Метохију.

Пантић је, како се наводи, ухапшен под сумњом да је одговоран за наводни ратни злочин, иако је у прошлости често неометано одлазио из централне Србије, где је протеклих година живео, да обилази своје имање у Метохији.

„По много пута примењеном сценарију, за којим приштински органи обично посежу када неком Србину треба да се отме имовина, Пантић је практично киднапован од стране такозване косовске полиције и одведен у Приштину, иако је у поодмаклим годинама“, наводи Канцеларија за КиМ.

Канцеларија је подсетила да je од 2021. арбитрарно, без основа, на Косову и Метохији ухапшенa 71 особa српске националности, у склопу кампање застрашивања са циљем да се читаве породице приморају на исељавање из наше јужне покрајине или да се обесхрабре у жељи да се врате на своја имања.

„Под маском успостављања наводне владавине закона, на Косову и Метохији се врши бескрупулозно етничко чишћење, које је само у протеклих годину дана резултирало исељавањем најмање 15 одсто српског становништва. Нема дана а да Куртијева полиција не пребије или неосновано ухапси неког Србина, и то се одвија пред очима незаинтересоване међународне заједнице чија се реакција, када реакције уопште има, своди на блага саопштења осуде“, истиче се у саопштењу.

У саопштењу се закључује да су српском народу на Косову и Метохији ускраћени елементарни услови за опстанак, као и да ће Србија у предстојећем периоду одлучније него икад посегнути за свим политичким и дипломатским средствима како би злочин над српским народом био спречен.

И АЉБИН ИЗНЕО ЗАХТЕВЕ: Курти тражи да се повуче писмо с приговорима Охридском споразуму

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА