Најновије

НОВАК ИМА ГЛАСНУ ПОРУКУ ЗА НАВИЈАЧЕ: Ово је можда последњи пут да играм у Србији

Српски тенисери, предвођени Новаком Ђоковићем, у петак ће у београдској дворани "Александар Николић" имати тренинг отворен за јавност, а најбољи тенисер свих времена позива навијаче да подрже репрезентацију у дуелу са Грчком.
Новак Ђоковић

Новак Ђоковић

"Последњи пут када сам играо пред својим навијачима било је баш у 'Пиониру' пре седам година и не знам да ли ћу још икада до краја каријере играти овде. Зато позивам све да дођу и подрже нас", рекао је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић уочи меча са Грчком у Дејвис купу.

Ђоковић је још једном напоменуо колико му значи играње за Србију.

"Мене највише мотивишу гренд слемови и играње за репрезентацију. Драго ми је што сам још увек на располагању селектору Виктору Троицком, кога знам још из детињства. Поред златне медаље из Париза и првог Вимблдона, издвојио бих тај Дејвис куп 2010. године. Јер, када играте за своју земљу, имате саиграче на клупи, селектора, подршку са трибина. Формат је такав да се све измењало и немамо много прилику да играмо код куће", истакао је Ђоковић гостујући на РТС-у.

Меч Србије и Грчке за место у Светској групи Дејвис купа игра се предстојећег викенда.

Ђоковић је говорио и о већ чувеном састанку са ватерполистима у Паризу који је, према њиховим речима, био пресудан на путу до трећег узастопног злата.

"Ситуација са златним ватерполистима није била планирана. Нисам хтео о томе да говорим и не желим да кажем шта смо причали, али када сам дошао, дошао сам у тренутку када су имали тимски састанак у не баш најбољем расположењу. Почели су да сумњају да ли могу... То су ватерполисти, нико никад као они, увек су доносили злато. Управо сам о томе говорио са њима, да их разумем, свака утакмица мора да буде победа, а ако није, то је смак света."

Додао је и то да је поделио своја искуства када су га замолили селектор и челници Савеза да уђе код њих у просторију. Новак признаје да су ватерполисти били изненађени, баш као и он.

"Имамо пуно заједничких ствари које нас повезују, тако да увек можемо да разговарамо о неким стварима које су исте или сличне. Ја сам само делио своје искуство, не волим да дајем савете, па ако се неко пронађе, драго ми је", рекао је Ђоковић.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА