Најновије

Нови пробој руске границе - Украјинци покушавају да ударе са леђа и спрече руску контраофанзиву у Курску (МАПА)

Kоманда Оружаних снага Украјине почела је са покушајима новог пробоја руске границе у Курској области код насеља Медвеђе и Нови пут.

Циљ Украјинаца је да се тенковским нападом пробију до станице Глушково како би покушали да угрозе руске јединице које су у противофанзиви од Коренева до Гордејевке, стварајући претњу нападом са позадине.

Оружане снаге Украјине, са 7 оклопних возила, укључујући тенкове, кренуле су у напад. Напред су ишла инжињерска возила за деминирање, а за њима борбена оклопна возила.

Уследиле су борбе које су трајале много сати, Кијев је изгубио неколико комада опреме, али је наставио напад.

Руску границу у том делу брани кримски 56. ваздушно-десантни пук, покривајући и спаљујући опрему и пешадију непријатеља.

Након претрпљених губитака, Украјинци су почели да се прегрупишу и покушали су да наставе са транспортом пешадије и гомилањем снага за нови талас продора. Руске трупе су их засуле атиљеријом и дроновима камиказама. До ноћи су се преживеле снаге Оружаних снага Украјине сакриле у шумама, а на њих су ишли руски борци Ваздушно-десантних снага.

Истовремено, техника Оружаних снага Украјине се кретала у близини границе, претпоставља се да је у плану поновни покушај пробоја. 

Прочитајте ОВДЕ о борбама у Курској области

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА