Најновије

ОД ВЕЛИКИХ ПЛАНОВА ДО КРАТКИХ РУКАВА: Блинкен и Зеленски без договора о нападу на Русију?

Владимир Зеленски је америчком државном секретару предао план за могућу употребу ракета дугог домета на руској територији и "листу вероватних циљева".

Владимир Зеленски и амерички државни секретар Ентони Блинкен на састанку у Кијеву нису донели одлуку о укидању ограничења употребе америчког оружја за ударе дубоко у Руску Федерацију, преноси "Еј-Би-Си".

Како се наводи, Зеленски је америчком државном секретару предао план за могућу употребу ракета дугог домета на руској територији и "листу вероватних циљева".

Међутим, истиче се да по овом питању нису донете никакве одлуке.

Блинкен је раније, на заједничкој конференцији за новинаре у Кијеву, рекао да "САД узимају у обзир фактор могуће ескалације ситуације у Украјини због разговора са кијевским властима о покретању удара западним оружјем дубоко на руску територију".

Портпарол Кремља Дмитриј Песков раније је изјавио да је Запад највероватније већ одлучио да дозволи Кијеву да лансира ракете дугог домета на руску територију, а да се та одлука сада формализује у медијима.

"Највероватније, све те одлуке су већ донете. Сада се само у медијима води кампања у циљу формализације већ донете одлуке. И при томе се настављају покушаји САД и европских држава да се дистанцирају од умешаности у украјински сукоб. Не мислимо да то функционише", казао је Песков, коментаришући разговоре о том питању између Сједињених Држава и Велике Британије.

Вучић се сутра обраћа нацији, медији: Могуће и проглашење окупације дела територије

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА