Најновије

Вучић се сутра обраћа нацији, медији: Могуће и проглашење окупације дела територије

Баш како је и најавио након сусрета са Лајчаком и Хилом, председник Србије ће се сутра обратити јавности.

Председник Србије Александар Вучић обратиће се јавности сутра у 18 часова. Како је и најавио, то обраћање биће поводом ситуације на Косову и Метохији.

Очекује се да Вучић изнесе захтеве које Србија има по питању Косова и Метохије, а након састанака које је имао са специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком и америчким амбасадором Кристофером Хилом.

Како преносе београдски медији, државни врх још разматра које захтеве ће Београд саопштити.

"На столу је и опција проглашења окупације на делу територије Републике Србије, што собом повлачи бројне последице, укључујући и припреме за повратак окупираних подручја, због терора који наш народ на Косову и Метохији већ годинама а који је ескалирао последњих неколико дана", преносе медији.

Занимљиво да се амбасадор Србије у Подгорици Небојша Родић састао са председником Скупштине Андријом Мандићем и на том састанку упознао га са захтевима Србије по питању КиМ.

Шест захтева које је изнео је да Београд тражи да се што хитније организују слободни избори у општинама на северу "Косова", хитан повратак 700 полицајаца српске националности у службу привремених институција, решавање проблема насталог у области правосуђа јер се више не разговара о повратку српских судија и тужилаца што је прописано Бриселским споразумом.

Такође, Београд захтева формирање Заједнице српских општина, као ослобађање свих Срба који су из политичких разлога ухапшени.

Последњи, шести захтев Београда је да се реши питање блокаде увоза производа из централне Србије на територију Косова и Метохије, јер је од увођења те забране прошло 14 месеци, а ЕУ која се залаже за слободан протоко људи, информација и роба није учинила ништа да се тај проблем реши.

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ АМБАСАДОРА У АМЕРИЦИ: Вашингтон све гура у хаос који има само једно име!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА