Најновије

ВУЛИН О КОСМЕТУ: Нећемо стајати и посматрати

Ситуација на Косову и Метохији може нагло да ескалира. Када спроводите насиље над Србима не можете очекивати да ће било ко, а посебно Србија, стајати и посматрати. Наравно да нећемо!

Ово је изјавио за Спутњик потпредседник Владе Србије Александар Вулин, а исту поруку је пренео и бројним државницима у Санкт Петербургу, где је присуствовао састанку високих безбедносних званичника БРИКС.

„Безбедност Срба на КиМ била је једна од главних тема са свим мојим колегама. Насиље над Србима на КиМ, не само на северу Ким, већ на читавој територији покрајине је нешто што је врло забрињавајуће. Врло сам охрабрен реакцијом мојих колега из БРИКС, од секретара Шојгуа до министара спољних послова Кине, Бразила, Јужне Африке, Азебрејџана, свих других који показују јако саосећање али и снажну подршку Србији и разумеју шта Србија тражи, за шта се бори. Боримо се за обнову међународног права. Током 1999. и НАТО агресије покушали су да убију Србију, али су уместо ње убили међународно право. Србија је преживела, међународно право није“, казао је Вулин.

Вулин је нагласио и да је зато, један од најважнијих делова националне стратегије Србије - борба за права Срба на Косову и Метохији:

„Нисам сигуран како ћемо решавати ситуацију на КиМ ако међународна заједница, нарочито са Запада, настави са подршком Куртију и његовим насилницима. Знате, за мир су вам потребне најмање две стране. За рат вам треба само једна. Ми више немамо контролу, то није нешто о чему ми можемо да одлучимо, ми на жалост само можемо да реагујемо. И ако Курти и његови насилници покушају са насиљем, ми ћемо реаговати“, нагласио је потпредседник Владе Србије.

Извор: Спутњик 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА