Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ОБЈАВИО РАТ НЕМАЧКОЈ? Већ увелико букти целом Европом, Кијев решио да сруши планове Берлина!

Украјински председник Володимир Зеленски води информациони рат против Немачке са циљем да обезбеди већу војну подршку од Берлина, изјавио је пензионисани пуковник Ралф Тиле у интервјуу за немачки телевизијски канал Н-ТВ.

Он је ово изјавио након што су многи западни медији објавили немачки канцелар Олаф Шолц припрема свој план за окончање сукоба у Украјини, што је изнервирало многе елементе у Кијеву који су за наставак рата у Украјини.
- Зеленски води против нас стални информациони рат. Он користи медије помоћу којих жели да нас примора да Украјини испоручујемо оружје већег домета. У суштини, жели да нас учини учесницима рата са Русијом - рекао је Тиле.
Он је нагласио да сценарио рата са Русијом треба да буде у супротности са циљевима немачких политичара, ако су они још увек заинтересовани за благостање своје земље.

- Ово што ради Зеленски је у супротности са интересима које бих морао да представљам, да сам политичар у Немачкој. Треба бринути о просперитету и здрављу нашег народа. Не желим да Немачка постане учесник рата са Русијом - закључио је пуковник.
Раније је лист "Ла Република" известио да немачки канцелар Олаф Шолц припрема свој план за окончање сукоба у Украјини. Извор близак немачкој влади рекао је новинарима да план може укључивати територијалне уступке од стране Украјине. Прошле недеље, Шолц је у интервјуу за телевизијски канал ЗДФ изјавио да је дошло време за разговоре о томе како се може убрзати завршетак оружаног сукоба у Украјини.

Портпарол председника Русије, Дмитриј Песков, изјавио је да су у Кремљу видели извештаје о Шолцовој припреми плана за решавање сукоба, али да не знају детаље. Према његовим речима, Русија не одбацује ниједну иницијативу, али је потребно знати детаље плана. Такође, контуре решења сукоба у Украјини мирним путем још увек нису видљиве, а изјава са стране "диригента" Запада нема.

КИЈЕВ У ПАНИЦИ: За два дана руске снаге ослободиле 10 насеља у Курској области

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА