Најновије

ДРОНОВИ ПОТИСКУЈУ ТЕНКОВЕ: Рат у Украјини добија потпуно нову димензију

Према извештају Wall Street Journala, Украјина и Русија су приморане да знатно смање употребу својих тенкова услед све веће претње од дронова. Ови беспилотни уређаји лако откривају и уништавају чак и најсавременије борбене машине.

Подаци указују да је 6 од 31 испорученог америчког тенка Abrams и 12 од 18 немачких тенкова Leopard у Украјини или уништено или озбиљно оштећено управо дроновима.

Тенкови се сада користе опрезније, пуцају из скривених положаја и одмах се повлаче. Обе стране, и Русија и Украјина, експериментишу са новим системима заштите, укључујући постављање металних решетки око купола и развој нових начина за одбрану од дронова. Искуства са овог ратишта већ преузимају и друге земље, укључујући САД, које раде на томе да учине своје тенкове маневарбилнијим и боље заштићеним од ваздушних напада.

Амерички званичници истичу да је кључ за ефикасну заштиту тенкова њихова координација са авијацијом и системима противваздушне одбране, што је нешто што још увек недостаје у украјинској тактици.

ЖЕСТОКА ПОРУКА ТУРСКОЈ - ГЛЕДАТЕ САМО СВОЈЕ ИНТЕРЕСЕ: Русија се не шали, Путин врло озбиљан

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА