Најновије

НИЈЕ ДОБРО: Шта је то тзв. косовска полиција запленила у Лепосавићу?

Током јучерашњег упада у просторије Трезора Народне банке Србије у Лепосавићу, такозвана косовска полиција је одузела више милиона динара, више десетина хиљада долара, евра и других страних валута, саопштено је данас из полиције у Приштини.

"Полицијске јединице су 12.09.2024. године извршиле провере на две локације, под сумњом да су финансијске институције извршиле наведена дела. Током рације, заплењено је 5.772 313,00 српских динара, 57.626,00 америчких долара, 10.835,00 евра, 2.790,00 швајцарских франака, два компјутера и два снимача за сигурносне камере", наводи се у саопштењу, преноси Коха.

У случају који је окарактерисан као "прање новца и злоупотреба привредних овлашћења", наводи се и да је одузето више печата и разних докумената који наводно доказују незаконит рад ових институција.

У саопштењу се тврди да су у овом случају све радње спроведене уз консултације и координацију са тужиоцем.

Припадници такозване косовске полиције јуче су у Лепосавићу поново вршили претрес просторија у којима је смештен трезор Народне банке Србије.
Како је наведено, претрес се вршио по налогу суда из северног дела Косовске Митровице.

Трезор Народне банке Србије смештен је у истом објекту где се донедавно налазио и Привремени орган општине Лепосавић који су припадници такозване косовске полиције затворили 30. августа, а пре неколико дана су одатле однели и рачунарску опрему и документацију.

ДРОНОВИ ПОТИСКУЈУ ТЕНКОВЕ: Рат у Украјини добија потпуно нову димензију

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА