Најновије

ОРБАН ОБЕЋАВА НЕОЧЕКИВАНЕ ИНИЦИЈАТИВЕ: Имам још адута за решавање украјинског сукоба

Будимпешта ће наставити да представља „неочекиване иницијативе“ које ће нас „довести на корак од мира“, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан, преноси „Блумберг“.

„Имам у рукаву још неколико адута ‘мировне мисије’ “, изјавио је Орбан.

Он није прецизирао какве ће кораке конкретно предузети.

Орбан је такође у емисији радија „Кошут“ истакао да је његова мировна иницијатива натерала друге европске лидере да размисле о решавању украјинског сукоба.

„Због ставова европских лидера Европа је постала проратно настројена. Од тога треба одустати. То је могуће ако се озбиљно почне разговор о томе да је време да се изађе из ровова и схвати да ово није наш рат. Не постоји решење за сукоб на бојном пољу, ову идеју је покренула наша мировна мисија, тиме смо покренули огромну дебату у Европи“, подсетио је мађарски премијер.

Према његовим речима, без мировне иницијативе, ове дискусије не би ни отпочеле и сви би говорили само о рату.

„Након што су кренуле дискусије, дијалог о миру, показало се да би све више земаља ЕУ радо приступило мировном табору, на пример Немачка“, закључио је Орбан.

Орбан је у јулу посетио Украјину, Русију и Кину. Посета Москви и састанак са председником Русије Владимиром Путином изазвали су оштре критике на Западу. Посланици Европског парламента захтевали су да се Мађарској укине право гласа у Европској унији због тог путовања .

Након посете, Орбан је упутио је лидерима чланица Уније предлоге о начинима решавања украјинског сукоба на основу исхода његове мировне мисије.

План садржи реалну процену ситуације, реалне циљеве и одговарајући распоред деловања. На томе се заснива наш приступ, закључио је он..

НИЈЕ ДОБРО: Шта је то тзв. косовска полиција запленила у Лепосавићу?

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА