Најновије

РУСКА АРМИЈА ПРВИ ПУТ НА ФРОНТУ УПОТРЕБИЛА "ЦАРСКИ ТЕНК" - Дословно све прже пред собом

Руске снаге настављају брзо напредовање у правцу Курахова, систематски разбијајући одбрану украјинских снага. На овом делу фронта руске снаге су први пут употребиле модернизовану оклопну технику, познату као „царски тенкови“, опремљену додатном заштитом од дронова и кумулативних пројектила.

Током последњих месец дана, украјинске снаге су контролисале само северозападне окрајине Красногоровке. Након ослобађања приватног сектора на десној обали реке Лозова, руске снаге су избациле украјинске снаге и са територије фармерског комплекса на западу.

У микронасељу „Колхоз Лењина“, мање групе руских шок-трупа, уз подршку беспилотних летелица, успешно су очистиле положаје које су држали украјински борци. Истовремено, руским снагама је пошло за руком да евакуишу неколико цивила који су раније одбили да се преселе дубље у Украјину.

Пуном ослобођењу Красногоровке, као и чишћењу западних окрајина, претходило је постављање руске заставе и напредовање према северу.

Руске снаге су спровеле велико наступање у пољима између Красногоровке и Георгијевке, ликвидирајући непријатељски џеп између реке Лозова и Сухе јаруге. Колона од неколико десетина руских борбених возила покренула се према Острогу.

Руски десант је прешао железничку пругу и учврстио се на источној окрајини Острога. Тренутно је око трећине села под контролом руских снага, а борбе се воде у близини школе број 24 и железничке станице.

Заузимање Острога убрзаће ослобађање Максимилијановке и омогућити напад на Александропољ са севера, чиме ће се створити услови за затварање обруча у близини Невељског. Ликвидација украјинског упоришта у Курахову значајно ће померити линију фронта од ДНР-а и смањити могућност украјинских снага за артиљеријске нападе на руске територије.

НИЈЕ ДОБРО: Шта је то тзв. косовска полиција запленила у Лепосавићу?

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА