Најновије

Руска Дума: НАТО непосредно води рат против Русије

Раније су се на страни Украјине борили саветници и инструктори, а сада су то плаћеници и читаве јединице које користе западно оружје, истакао јe Вјачеслав Володин.

НАТО води рат против Русије, алијанса је учесница војних операција у Украјини, навео је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

Расправе које воде САД, Немачка, Енглеска и Француска о могућностима извођења удара дугог домета на територији Русије нису ништа друго до покушај камуфлирања и прикривања њиховог директног учешћа у непријатељствима, указао је Володин.

"САД и њихови савезници заправо покушавају да сами себи дозволе да спроводе агресију против Русије. Паралелно са тим, Пентагон анализира какве се последице очекују у случају нуклеарне експлозије," написао је Володин на Телеграму. 

Све ово је директан доказ да се НАТО заправо бори под маском Оружаних снага Украјине, закључио је Володин.

"Раније су то били саветници и инструктори, а сада су то плаћеници и читаве јединице које користе НАТО оружје. Они одређују који ће градови у нашој земљи бити нападнути, координишу војне акције и издају наређења", истакао је председник Думе.

Руски председник Владимир Путин јуче је упозорио да Русија може да промени тактику сходно "претњи са којом се суочава", тј. чињеници да оружјем великог домета намењеном Кијеву за нападе на руску територију могу да управљају једино војници НАТО и САД уз помоћ обавештајних података добијених путем сателита.

ПАНИКА У КИЈЕВУ - ЗЕЛЕНСКИ ЗОВЕ МОСКВУ: Питање је шта Русија жели, а ствари су јасне

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА