Најновије

РУСКА ВОЈСКА НАСТАВЉА СА ОСЛОБАЂАЊЕМ КУРСКЕ ОБЛАСТИ: Спречени нови продори украјинских снага

Уз подршку армијске авијације и артиљеријске ватре одбијена су три покушаја непријатеља да пробију границу Руске Федерације у правцу насеља Нови пут, Медвежје и Весело.

Руска војска наставља са офанзивним дејствима у Курској области, истовремено одбијајући нове покушаје упада на територију Русије, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

Јединице групе трупа "Север", настављајући офанзивна дејства, нанеле су пораз формацијама 22. и 44. механизоване, 82. и 95. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Љубимовка, Дарино, Николајево-Дарино, Покровски и Борки.

Такође, у протекла 24 часа одбијен је противнапад непријатеља у правцу насеља Обуховка и осујећена су два покушаја напада у правцу насеља Камишевка и Борки. Као резултат тога, 20 украјинских војника је погинуло и рањено, један војник је заробљен, два борбена оклопна возила и један аутомобил су уништени.

Уз подршку армијске авијације и артиљеријске ватре одбијена су три покушаја непријатеља да пробију границу Руске Федерације у правцу насеља Нови пут, Медвежје и Весело. Непријатељ је изгубио до 50 људи, пет тенкова, два борбена возила пешадије, оклопни транспортер, девет борбених оклопних возила, два возила и два инжињеријска возила.

Оперативно-тактичка авијација и ракетне снаге напале су тачке концетрације људства и технике украјинске војске у Сумској области, а губици Оружаних снага Украјине у протекла 24 износе до 300 војника и 34 оклопна возила, укључујући седам тенкова, два борбена возила пешадије, три оклопна транспортера и 22 оклопна борбена возила, као и једно артиљеријско оруђе, станица за електронско ратовање, два возила инжињеријска средства и осам возила.

ПАНИКА У КИЈЕВУ - ЗЕЛЕНСКИ ЗОВЕ МОСКВУ: Питање је шта Русија жели, а ствари су јасне

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА