Најновије

СРБИЈА ЋЕ ПОНОВО ТРАЖИТИ ПРИСУСТВО СВОЈЕ ПОЛИЦИЈЕ: Због терора који се врши над српским народом

Вучић је најавио да ће ускоро, због бруталног напада на српско становништво на КиМ, поново разговарати о новом упућивању захтева за повратак српских трупа на Косово и Метохију.
Вучић

Вучић

„Сачекаћемо најбољи моменат пре краја године, па да видимо с којим образложењем ће Курти то поново да учини. Њима није важно нешто што је потписано, нешто што је њихова међународно правна обавеза. И све може да прође, зато што имају западну силу и зато морате да разумете зашто су нам везане руке“, рекао је Вучић.

Нагласио је да то није тако због албанског полицијског монопола принуде, већ због тога што, како је рекао, "они имају моћног заштитника у НАТО-у".

„Они закључују, похапсили смо, побили смо, протерали Србе, нема разлога више да се на било који начин формира Заједница српских општина. Тако они замишљају живот, али плашим се да нису добро срачунали, али ја сам тежак човек, велики песимиста по природи, али знам како и за шта се борим и, верујте ми на реч, Србија неће изгубити“, поручио је он.

Реаговао је и на то што су тзв. косовске власти подигле оптужницу против Милана Радојичића због случаја Бањска.

„Међутим, нисмо чули, има ли оптужнице за припадника тзв. Косовских безбедносних снага, који је упуцао двоје деце у Штрпцима. Нисам чуо да је ико питао ко је упуцао Драгишу Гаљка са два метка. Јесте чули можда неко саопштење Еуропске уније?“, запитао се.

Напоменуо је и да наши органи, што се случаја Бањске тиче, спроводе своју истрагу, иако им нису достављени никакви подаци из Еулекса, које су тражили.

„Урадиће се другачијим погледом, јер то за нас свакако није тероризам, али да не ширим причу, да не објашњавам поново ко је за то крив и ко је до тога довео и чије лажи до тога довеле“, навео је Вучић.

Он је прокоментарисао и Куртијев одлазак на Север КиМ.

„То је била манифестација силе. Тако је Хитлер у неколико наврата желео на различитим територијама да покаже како се слободно креће и како може да ради шта хоће“, истакао је председник.

ХОЋЕ ЛИ СРБИЈА ПРОГЛАСИТИ ОКУПАЦИЈУ СВОЈЕ ЈУЖНЕ ПОКРАЈИНЕ? Вучић дао директан одговор

Извор: Танјуг.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА