Најновије

ТАМАРА ВУЧИЋ У КИЈЕВУ: На самиту првих дама, одмах поред Елене Зеленске

Супруга председника Србије учествовала у дискусији под називом "Безбедност детета у породици", присутан и Владимир Зеленски.

Супруга председника Србије Тамара Вучић учествовала је данас на четвртом Самиту првих дама који се одржава у престоници Украјине, Кијеву, чији је назив "Очување детињства: обезбеђивање сигурне будућности".

Говор добродошлице одржала је прва дама Украјине Елена Зеленски, док је госпођа Вучић у уводном делу говорила о свим изазовима модерног доба са којима се родитељи данас сусрећу.

"Моје детињство у прелепој Западној Србији било је безбрижно и испуњено игром. Данас сам мајка седмогодишњег дечака Вукана и он и ја се сусрећемо са многим изазовима које нам доноси свет у коме живимо. Мој главни задатак је да његово детињство буде такође безбрижно и да се осећа безбедно и сигурно. Зато мислим да је тема овогодишњег самита од највећег могућег значаја", рекла је она.

Тамара Вучић је током дискусије под називом "Безбедност детета у породици", наглашавајући значај родитељства, истакла да "се права снага не мери по томе кога сте поразили, већ кога сте заштитили" и додала да је "заштита наше деце највећи изазов данашњице и заштитом наше деце ми штитимо будућност".

Она је нагласила да "сви заједно морамо дати подршку родитељима да испуне своје пуне потенцијале, јер родитељство није рад на деци, већ рад на нама самима".

Она је истакла да су у Србији до сада спроведена 44 програма са фокусом на родитељство.

"Свим учесницима програма најзанимљивији су били управо сви нови изазови које дигитално доба доноси. Међутим, на родитељству се мора радити од првог дана, то сам научила и на свом примеру", рекла је супруга председника Републике.

Делећи пример из личног искуства, Тамара Вучић је подвукла важност успостављања блиског односа са децом од првог дана.

Пренела је и добре програме и праксе које Република Србија примењује, а посебно је истакла ЦСТ програм који је постигао праве опипљиве резултате код деце са аутизмом.

"Важно је да не заборавимо да су родитељи ти којима деца највише верују. Уз адекватну обуку у институцијама, та деца заиста показују невероватан напредак, што је сјајно", изјавила је Вучић.

Уз супругу председника републике, на Самиту у Кијеву учествовале су и прве даме Литваније, Белизеа и Гватемале, као и једна од најбољих спортисткиња у историји Украјине, тенисерка Елина Свитолина. Домаћини скупа били су Елена и Владимир Зеленски.

Дан раније путем видео-везе на Четвртом самиту Кримске платформе у Кијеву учествовао је шеф дипломатије Србије Марко Ђурић.

ДРОНОВИ ПОТИСКУЈУ ТЕНКОВЕ: Рат у Украјини добија потпуно нову димензију

Извор: Рт.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА