Најновије

УКРАЈИНСКА ОФАНЗИВА НА КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Стигао одговор руске армије

Руски војни корпус „Север“ наставља да успешно одбија украјинске нападе у Курској области. Руске снаге су нанеле значајне губитке украјинским формацијама, укључујући 22. и 44. механизовану бригаду, као и 82. и 95. десантно-шок бригаду украјинске војске у подручјима насељених места Љубимовка, Дарјино, Николајево-Дарјино, Покровски и Борки.

Током протеклог дана, руска војска је успешно одбила контранапад украјинских снага у правцу Обуховке, као и два покушаја напада у правцу Камишевке и Борки. Украјинске снаге су претрпеле губитке до 20 бораца, док је један украјински војник заробљен. Уништене су две борбене возила и једно возило.

Авијација и артиљерија су нанеле снажне ударе на украјинске снаге у подручјима Борки, Гуево, Дарјино, Зеленый Шлях, Косица, Љубимовка, Мала Локња, Мартиновка, Нова Сорочина, Новоивановка, Николајево-Дарјино, Покровски и Успеновка. Поред тога, удари су изведени и на концентрацију страних плаћеника у Сумској области.

Украјински губици за 24 сата: до 300 бораца и 34 јединице борбене технике, укључујући 7 тенкова, 2 борбена возила пешадије (БМП), 3 оклопна транспортера (БТР), 22 борбена возила пешадије (ББМ), једно артиљеријско оруђе, станицу за електронско ратовање (РЕБ), 2 инжењерска возила и 8 возила. Дванаест украјинских бораца предало се у заробљеништво.

ПРАВИ ШОК! Брисел ударио на Зеленског, аутократа, то може бити погубно по Украјину

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА