Најновије

ЗАПАД ЋЕ СНОСИТИ ПОСЛЕДИЦЕ! Русија упозорава НАТО на опасност од директног рата

Земље НАТО покренуће „директан рат са Русијом“ ако Кијеву дају зелено светло за коришћење оружја дугог домета за нападе у дубину руске територије, изјавио је стални представник Русије у УН Василиј Небензја.

„Такав потенцијални развој ситуације суштински ће променити наше односе са западним табором. Ако је одлука о укидању ограничења заиста донета или ако буде донета, то ће значити да земље НАТО од тог тренутка покрећу директан рат против Русије. Ми ћемо у том случају бити приморани да донесемо одговарајуће одлуке са свим последицама које ће проистећи по западне агресоре. Западне колеге више неће моћи да избегну одговорност и да свале сву кривицу на Кијев“, поручио је Небензја на седници Савета безбедности УН.

По његовим речима, Запад је „са великом вероватноћом“ већ донео одлуку да дозволи Кијеву нападе у дубину руске територије.

„А сада једноставно пратимо финалну фазу легитимације те одлуке у очима јавног мњења у информационој сфери“, истакао је Небензја.

Такође је додао да је шеф кијевског режима Владимир Зеленски изузетно заинтересован за укидање ограничења за нападе далекометним оружјем на Русију како би се САД и њихови НАТО савезници укључили у сукоб у Украјини.

Небензја је поручио да Русија никада није избегавала преговоре и да је увек била спремна да разговара са Кијевом и његовим западним господарима о елиминисању узрока који су приморали Русију да покрене специјалну војну операцију.

Претходно је руски председник Владимир Путин саопштио да ће употреба западног оружја дугог домета против Русије значити директно учешће земаља НАТО-а у конфликту у Украјини.

Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден требало би данас да разговара с британским премијером Киром Стармером о томе да се Кијеву дозволи да западним оружјем великог домета гађа циљеве у дубини руске територије.

НИЈЕ ДОБРО: Шта је то тзв. косовска полиција запленила у Лепосавићу?

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА