Најновије

ЖЕСТОКА ПОРУКА ТУРСКОЈ - ГЛЕДАТЕ САМО СВОЈЕ ИНТЕРЕСЕ: Русија се не шали, Путин врло озбиљан

Дмитриј Песков је коментарисао јучерашњу изјаву руског председника о последицама удара западним оружјем на територију Руске Федерације и открио које несугласице постоје у руско-турским односима.

Кремљ не сумња да су они којима је било намењено, чули упозорење руског председника Владимира Путина о последицама удара западним оружјем дубоко на територију Руске Федерације, рекао је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

"Јучерашња Путинова изјава је веома важна, изузетно је јасна, недвосмислена и не дозвољава никаква двострука тумачења", додао је представник Кремља.

Већ неко време западни званичници разматрају да ли да украјинској војсци укину забрану на коришћење оружја дугог домета које јој је испоручено за ударе на Руску Федерацију, с обзиром на то да је Москва јасно ставила до знања да би то било прелажење њених црвених линија.

Путин је јуче објаснио да се не ради о забрани или дозволи, већ чињеници да украјинска војска није способна да сама користи такво оружје, што значи да ће га употребљавати уз помоћ НАТО и војске САД, и то уз западне обавештајне податке добијене помоћу сателита, којима Украјина не располаже.

Како је нагласио, Русија може да промени тактику сходно "претњи са којом се суочава".

Турско питање

Коментаришући изјаву турског председника Реџепа Тајипа Ердогана који је говорио о "територијалној целовитости Украјине" и навео да би Крим требало да буде враћен Украјини, Песков је објаснио да је то једно од питања око којих Москва и Анкара имају несугласице.

Са друге стране, САД неприкривено притискају Турску, не либе се да је застрашују последицама по турску економију, указао је Песков одговарајући на питање да ли Ердоган има жељу да се додвори САД како би смањио санкциони притисак.

"Али Турска, како нам се чини, наставља да се руководи искључиво сопственим интересима, између осталог и у сфери развоја трговинске, економске и друге сарадње са Русијом", указао је Песков.

Москва ће наставити да развија партнерске односе са Анкаром, додао је портпарол Кремља.

УКРАЈИНСКА ОФАНЗИВА НА КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Стигао одговор руске армије

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА