Најновије

КАТАСТРОФАЛНИ ГУБИЦИ УКРАЈИНАЦА НА КУРСКОМ ПРАВЦУ: Ван строја 13.000 војника, уништена силна техника

Украјинска војска је на курском правцу до сада изгубила више од 13.100 војника, саопштило је руско Министарство одбране. Само у последња 24 сата погинуло је или рањено 300 припадника украјинских снага.

Украјинци су, такође, изгубили 110 тенкова, 44 борбена возила пешадије, 87 оклопних транспортера, 704 борбена оклопна возила, 423 аутомобила, 95 комада артиљеријског оруђа, 26 вишецевних бацача ракета, од тога осам система "хајмарс" и пет МЛРС америчке производње, осам ПРО система, 26 радара, седам контрабатеријских радара и два ПВО радара.

Када је реч о губицима у последња 24 сата, поред тога што је из строја избачено 300 војника, онеспособљено је и 15 јединица технике, од тога два тенка, оклопни транспортер и 12 борбених оклопних возила, два комада артиљеријског оруђа и пет аутомобила.

Пет украјинских војника је заробљено.

У саопштењу се наводи и да је руска авијација извела нападе на положаје резервних снага 11 украјинских бригада у Сумској области.

Група "Север" је уз подршку авијације и артиљерије спречила пет покушаја украјинске војске да се пребаце преко руске границе у правцу насеља Нови пут, Медвежје и Весјоло.

Противник је изгубио 40 војника, два тенка, оклопни транспортер, пет борбених оклопних возила.
Подсетимо, интензивни напад украјинских Оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У области је на снази ванредна ситуација.

УКРАЈИНЦИ МОРАЛИ ДА ПОПУСТЕ ПОД ПРИТИСКОМ: Ослобођен огроман број заробљених руких војника у Курској области

Извор. Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА