Најновије

КУРСКА ОБЛАСТ ПОНОВО ЕСКАЛИРА: Одбијени вишеструки напади - укупно преко 13 хиљада мртвих Украјинаца

Министарство одбране РФ је објавило дневни редовни извештај о стању у Курској области, а украјинске снаге су прешле цифру од 13 хиљада погинулих од почетка акција у овој области Руске Федерације. Руско министарство одбране свакодневно објављује редовне извештаје о Курској области, као и посебно извештаје о стању војне операције у Украјини.
Руски војник

Руски војник

Јединице групе трупа Север, настављајући офанзивна дејства, поразиле су формације 22., 41. и 115. механизоване, 17. тенковске, 82. и 95. ваздушно-јуришне бригаде, као и 112. и 129. бригаде Територијалне одбране Украјине у областима насеља Љубимовка, Новоивановка, Дарино, Николаево-Дарино, Покровски и Борки.

Такође, јединице групе су у протекла 24 часа одбиле пет противнапада непријатеља у правцу насеља Марјевка, Љубимовка, Обуховка и Руска Конапелка и осујетиле два покушаја напада у правцу насеља Обуховка и Борки.

Као резултат тога, Оружане снаге Украјине изгубиле су до 30 погинулих и рањених, уништено је борбено оклопно возило и аутомобил.

Поред тога, уз подршку армијске авијације и артиљеријске ватре, одбијено је пет покушаја непријатеља да пробије границу Руске Федерације у правцу насеља Нови пут, Медвежје и Веселоје, стоји у извештају МО РФ.

Непријатељ је изгубио до 40 погинулих и рањених људства, два тенка, оклопни транспортер, пет борбених оклопних возила, аутомобил и једно инжињеријско запречно возило, наводе у МО РФ.

Ваздушним ударима, артиљеријском ватром и дејствима трупа поражене су концентрације људства и технике 22., 61. и 115. механизоване, 17. тенковске, 80. и 95. ваздушно-јуришне бригаде, као и 129. бригаде територијалне одбране у рејонима насеља Борки, Гуево, Зелени Шљах, Колмаков, Кругленкоје, Ивашковски, Мала Локња, Мартиновка, Мирни, Махновка, Руско Поречное, Новоивановка, Плехово, Покровски, Успеновка и Јужни.

Оперативно-тактичка авијација и ракетне снаге су погодиле подручја концентрације у Сумској области и резерве 21., 22., 41. и 61. механизоване, 82. ваздушно-јуришне и 92. јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, 1. Председничке бригаде, као и 101., 103., 106. и 119. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Ахтирка, Белопоље, Баничи, Водолаги, Журавка, Ободи, Катериновка, Радковка, Суми, Павловка, Свесре, Шостојетка, Иампол.

Губици Оружаних снага Украјине током дана износили су више од 300 припадника војног особља и 15 оклопних возила, укључујући два тенка, оклопни транспортер и 12 оклопних борбених возила, као и два артиљеријска оруђа, једно инжињеријско баријерно возило и пет возила. Заробљено је пет припадника украјинских оружаних снага, стоји у извештају МО РФ.

Укупно, током борби на Курском правцу, непријатељ је изгубио више од 13.100 војних лица, 110 тенкова, 44 борбена возила пешадије, 87 оклопних транспортера, 703 борбена оклопна возила, 423 аутомобила, 95 артиљеријских оруђа, 26 лансера вишенаменских бацача, ракетни системи, укључујући седам ХИМАРС-а и пет МЛРС произведених у САД, 8 лансера противваздушних ракетних система, два транспортна возила за пуњење, 26 станица за електронско ратовање, 7 противбатеријских радара, два радара противваздушне одбране, 13 јединица инжењерске опреме , од чега седам инжињеријских возила за чишћење и једна инсталација за деминирање УР-77.

Прочитајте ОВДЕ извештај украјинске армије о борбама у Курској области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА