Најновије

КУВА СЕ ЖЕСТОКО! Савет Америке Кијеву може да изазове светски рат

САД покушавају да убеде Украјину да америчке оперативно-тактичке ракете „атакамс“ користи „максимално ефикасно“, односно да их не користи за нападе на објекте који нису од великог стратешког значаја за Русију, саопштила је телевизија „Си-Ен-Ен“, позивајући се на америчког званичника.

„Министарство одбране има ограничене залихе система дугог домета. Зато САД покушавају да убеде Украјину да их користи максимално ефикасно, а не за (нападе на) различите мете у Русији које, како сматрају у САД, имају малу стратешку вредност“, наводи телевизија.

Како је прецизирано, Бела кућа сматра да су Крим и бродови руске Ратне морнарице који се налазе у близини полуострва најпогоднији циљеви за ефикасно коришћење ракета „атакамс“.

Претходно је руски председник Владимир Путин саопштио да ће употреба западног оружја дугог домета против Русије значити директно учешће земаља НАТО-а у конфликту у Украјини.

Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден требало би данас да разговара с британским премијером Киром Стармером о томе да се Кијеву дозволи да западним оружјем великог домета гађа циљеве у дубини руске територије.

ПАНИКА У КИЈЕВУ - ЗЕЛЕНСКИ ЗОВЕ МОСКВУ: Питање је шта Русија жели, а ствари су јасне

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА