Најновије

МЕДВЕДЕВ О НУКЛЕАРНОМ СУКОБУ: Русија је стрпљива, али сваком стрпљењу дође крај

Заменик председника Савета безбедности Русије је истакао да нуклеарни сукоб никоме није потребан, јер је то "веома лоша прича са веома тешким исходом".

Русија показује стрпљење по питању нуклеарног одговора на акције Запада у украјинском сукобу, али сваком стрпљењу дође крај, навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Шта западни лидери њихов политички естаблишмент, који су се превише укључили у рат, мисле о реакцији наше земље на могуће ракетне ударе дубоко у нашу територију? Ево шта: Руси много причају о томе да одговоре оружјем за масовно уништење, али ништа не раде. То су једноставно 'вербалне интервенције' и Руси неће прећи границу. Само застрашују. Не треба им нуклеарни сукоб, јер би могли изгубити више, укључујући подршку Глобалног југа. И уопште, коме је потребна апокалипса?", написао је Медведев на Телеграму.

Он је истакао да до сада није донета одлука о употреби нуклеарног оружја (нестратешког или посебно стратешког), иако за то постоје формални предуслови, разумљиви целој светској заједници и у складу са руском доктрином нуклеарног оружја, а као пример навео је Курск.

Медведев је нагласио да нуклеарни сукоб заиста никоме није потребан и да Москва показује стрпљење тиме што не користи свој нуклеарни потенцијал да одговори на акције Запада у украјинском сукобу.

"Али Русија је стрпљива. Међутим, помпезни англосаксонски гадови не желе да признају једно: сваком стрпљењу дође крај и на крају ће бити у праву они умерени западни аналитичари који су упозоравали: 'Да, Руси, највероватније, неће тако одговорити, иако још увек постоји могућност. Штавише, одговор би могао бити коришћење нових система конвенционалног наоружања", закључио је Медведев.

РУСИЈА СПРЕМИЛА ЖЕСТОКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ! Креће панично повлачење свих трупа

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА