Најновије

МИЛАНОВИЋ ОСУО ПО ЕУ: Сметају му мигранти, али и још тога...

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да треба зауставити неконтролисано довођење страних радника, а онима који кажу да је такво понашање националистичко и расистичко поручио је да су манипулатори.
Милановић

Милановић

"Ми ћемо морати да порадимо на томе да нема нечасних послова, а услов за то је да су послови пристојно плаћени. Није решење у неконтролисаном довођењу свакога ко одговара неком послодавцу. То смо уочили и то треба зауставити. И ко год каже да је такво понашање националистичко и расистичко, тај је манипулатор. То нема везе ни са каквом политичком оријентацијом, левом или десном, то је здрав разум. Нема нас 70 милиона, него једва четири и морамо чувати своје врло интелигентно и промишљено", поручио је Милановић у Камању, где присуствује обележавању дана те општине.

Нагласио је и да нема нечасних послова од којих би "наши људи требало да беже".

"Слажем се с изјавом коју сам данас овде чуо да не треба сва наша деца да буду доктори и инжењери. Наша деца или наши унуци нису никаква виша бића која не могу и не треба да раде оне послове за које се доводе људи из иностранства. Немам проблема с њиховом вером ни бојом коже, али то је друга култура", навео је Милановић.

"ЕУ жели партнере којима ће управљати"

Хрватска ће, казао је, још неко време бити сведок да јој новац долази на основу чланства у Европској унији.

"Ми тај новац користимо релативно, могло би и боље и више. Сваки тај евро који је доступан, ако се не искористи, биће болан пораз, јер тај новац неће долазити заувек", рекао је Милановић, саопштено је из његовог кабинета.

Говорећи о коришћењу европских фондова, Милановић је рекао да се тај новац користи и улаже, али не у отварање нових фабрика и нових производних погона високе технологије.

"То није политика оних који финансирају Европску унију, а то су неке најбогатије државе које не желе стварну конкуренцију. Желе партнере којима ће управљати", рекао је Милановић и истакао да ЕУ није конципирана тако да би они који тренутно заузимају доминантну позицију ту позицију делили или уступили било коме другоме.

Додао је да Хрватска у том свету и таквим околностима мора бити врло мудра и лукава да се избори за своје интересе и да се што је могуће више приближи најбогатијим државама ЕУ.

Прочитајте ОВДЕ шта Трамп каже о рату са Русијом

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА