Најновије

ОВО НЕ СЛУТИ НА ДОБРО: Америчка војска увежбава рат са руском војском

У америчкој војној бази Форт Ирвин, чија је мапа пронађена у борбеном возилу пешадије Бредли заробљеном од Оружаних снага Украјине, увежбавају се борбе са руском војском, преноси руска агенција РИА Новости позивајући се на своје изворе.

Агенција је дошла у посед документа на којем су приказане руте оклопних возила, склоништа, зоне слетања и друге ознаке, а након што је борбено возило одузето украјинској јединици у правцу Купјанска.

Национални центар за обуку Форт Ирвин је кључна локација за обуку америчке војске и дуго је позната по томе што је служила као место за обуку локалне војске против потенцијалних ривала. Конкретно, тамо су симулиране борбе америчких трупа у Ираку и Авганистану.

 Амерички медији су пренели да улогу "непријатељске војске" у вежбама увек има 11. оклопни коњички пук, односно, "Црни коњ".

Како Риа Новости сазнају, након проучавања странице јединице на Инстаграму, од 30. новембра до 13. децембра 2022. године, пук Црног коња "био је обучен на новим сурогат возилима" са приказом оклопних возила БТР-87 и Тигар.

"Та опрема омогућава пуку да репродукује способности оклопних транспортера и мобилних извиђачких возила", наводи се у коментару на избор фотографија, на којима су такође приказана возила слична руском тигру.

 Према писању америчких медија, "непријатељ" се на свим вежбама које се одвијају у Форт Ирвину увек налази у вештачки створеном насељу Ујен.

 Бивши начелник центра за обуку генерал Курт Тејлор раније је рекао да је натпис на табли са именом насеља исписан ћирилицом, али да објекти нису мењани. На фотографијама села Ујен могу да се виде минарети џамија, што је, према његовим речима, очигледно заостало од операција обуке у Ираку и Авганистану.

Борбена возила пешадије Бредли, која Сједињене Државе испоручују Украјини, више пута су уништаване од стране руских трупа, а бројна возила су заробљена као трофеји.

Руско руководство је саопштило да таква возила "добро горе" и да неће променити ситуацију на фронту.

КУВА СЕ ЖЕСТОКО! Савет Америке Кијеву може да изазове светски рат

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА