Најновије

ШТА ЗЕЛЕНСКИ СПРЕМА? Украјина Вашингтону и Лондону послала списак циљева за нападе у Русији

Неименовани званичници су навели да су међу циљевима војни командни и контролни центри, складишта горива и оружја и места концентрације трупа.

Украјинске власти предале су Вашингтону и Лондону списак потенцијалних мета у Русији које планирају да гађају уколико добију дозволу за коришћење далекометног оружја, саопштила је агенција Ројтерс, позивајући се на неименоване европске дипломате. 

У тексту није прецизирано када је Кијев предао списак САД и Великој Британији.

Неименовани званичници су навели да су међу циљевима војни командни и контролни центри, складишта горива и оружја и места концентрације трупа.

Међутим, како се додаје, неки амерички званичници су скептични у погледу напада на Русију оружјем својих земаља. Они напомињу да Украјина већ користи дронове за нападе на циљеве у дубини руске територије, те да су западне ракете "веома скупе и ограниченог броја да би промениле динамику борби".

Подсећамо, након састанка председника САД Џозефа Бајдена и британског премијера Кира Стармера, Бела кућа није саопштила да је донета одлука да се Кијеву дозволе напади западним оружјем на мете у Русији. Како је тада изјавио портпарол Кремља Дмитриј Песков, изјава руског председника Владимира Путина о последицама напада западним оружјем у дубину руске територије је јасна и недвосмислена, те да нема сумње да је стигла до оних којима је намењена.

МИЛАНОВИЋ ОСУО ПО ЕУ: Сметају му мигранти, али и још тога...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА