Најновије

СТОЛТЕНБЕРГ: НАТО је могао да учини више да наоружа Украјину пре сукоба с Русијом

Поново ће бити потребан дијалог са Русијом у одређеном тренутку, али он мора да буде заснован на снази Украјине, поентирао је одлазећи генерални секретар НАТО-а.

НАТО је могао да учини више како би наоружао Украјину у покушају да спречи "инвазију Русије" 2022. године, изјавио је одлазећи генерални секретар Северноатлантске алијансе Јенс Столтенберг.

"Сада за рат обезбеђујемо војно особље, а раније смо могли да обезбедимо војно особље како бисмо тај рат предупредили", рекао је Столтенберг у данас објављеном интервјуу за немачки "Франкфуртер алгемајне цајтунг".

Столтенберг је указао на одбијање НАТО-а да обезбеди оружје које је Кијев тражио пре "инвазије Русије пуних размера" због страхова, како је навео, да би тензије са Русијом могле да ескалирају, преноси Ројтерс.

Према његовим речима, рат у Украјини се може окончати само за преговарачким столом.

"Да би се рат окончао, поново ће бити потребан дијалог са Русијом у одређеном тренутку. Али он мора да буде заснован на снази Украјине", закључио је Столтенберг.

Након што је сукоб почео, Украјина - која није чланица НАТО-а - добијала је оружане системе од својих савезника након првобитног оклевања, напомиње британска агенција.

Столтенберг, бивши норвешки премијер, у октобру ће напустити функцију генералног секретара НАТО-а на којој је био од 2014. године.

РУСКИ БРОДОВИ ПЛОВИЛИ КРОЗ ЛАМАНШ! Британци одмах дигли авионе

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА