Најновије

УКРАЈИНЦИ УШЛИ У ДРУГИ КУРСКИ ОКРУГ: Кијев и Запад славе, а тврде и да су Вагнеровци опет на фронту

Украјинске трупе ушле су у други округ Курске области Руске Федерације. Одбрамбене снаге напредују на подручју округа Весели Глушковски, а борбе су забележене и у областима насеља Нови пут и Медвеже, пише утицајни украјински портал Обозревател.
Украјинска војска

Украјинска војска

Украјинци такође напредују у области Сужи, у међувремену је руска команда пребацила на Куршчину плаћеничке јединице ПМЦ „Вагнер”, које су дејствовале у Африци. Ово се наводи у аналитичком материјалу Америчког института за проучавање рата (ИСВ).

Украјинске снаге су недавно напредовале у округу Глушки Курске области, који се налази западно од округа Корењевски, где украјинске трупе већ делују. Дана 13. септембра, напади Одбрамбених снага Украјине настављени су у округу Глушкив.

Аналитичари ИСВ-а пронашли су снимак геолокације од 13. септембра, који потврђује напредовање украјинских трупа јужно од Веселог (три километра од украјинско-руске границе), наводи се у чланку Обозреватела.

Истовремено, неки руски извори су уверавали да су украјинске снаге напале југозападно од Хлушкова у области Нови пути, Весели и Медвежи (источно од Веселог), иако је један од руских „војних команданата“ негирао да су украјински војници ушли у Весели, пише украјински портал.

Погледајте ОВДЕ нове украјинске дронове “змајеве”

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА