Најновије

ВУЧЕВИЋ: Влада усвојила закључак о враћању војног рока

Премијер Републике Србије обраћа се након одржане посебне седнице Владе Србије везане око ситуације на КиМ.

Влада Србије је усвојила закључак којим се налаже Министарству одбране да покрене процедуру за враћање обавезног војног рока, до краја следеће недеље треба да се усвоје измене закона, рекао је премијер Србије Милош Вучевић после седнице Владе Србије.

Додао је да је синоћ, након конференције председника Србије Александра Вучића, договорено да Влада већ данас почне да ради на објављеним мерама.

"Моја молба је да још једном погледају обраћање како би разумели све поруке и хронологију развоја догађаја на КиМ, али пре свега да разумеју шта треба да радимо. На данашњој седници Владе Србије наложено је да Министарство одбране под хитно усвоји о покретању редовног служења војног рока", рекао је премијер Србије Милош Вучевић после седнице Владе Србије.

Вучевић је додао да је на седници донет закључак којим се налажу активности и мере које морају сва министарства да примене у смислу правне и социјално економске заштите и активности и заштите Срба на КиМ, као и наших националних интереса, а на основу мера које је председник Србије представио синоћ.

Подсетимо, посебна седница Владе Србије на којој ће се разматрало о најављеним мерама везане за Косово и Метохију, почела је данас у 13 часова.

Председник Александар Вучић је представио синоћ током обраћања јавности у Палати Србија, захтеве и потезе Србије у вези са ситуацијом на КиМ, подељене у пет области и истакао да ће у том циљу бити покренута глобална дипломатска кампања и да ће разговарати до краја новембра са 60 светских лидера којима ће представити седам нужних тачака за напредак у дијалогу.

На седници би сва министарства требало да добију задатке из своје надлежности како би ове мере биле што ефикасније операционализоване, како би се брже и боље осетиле на терену и како би подршка и помоћ што пре стигла у народ, најавио је јутрос шеф дипломатије Марко Ђурић.

ХАОС НА ИЗБОРИМА У АУСТРАЛИЈИ И ЕНГЛЕСКОЈ: На листићима гласови за Владимира Путина (ФОТО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА