Најновије

ЗАХАРОВА О САНКЦИЈАМА ПРОТИВ РУСКИХ МЕДИЈА: То није случајност ни грешка, већ агресија

Нове америчке санкције против руских медија представљају напад на слободу говора, такав чин ничим није оправдан, а сама ситуација је изузетна, рекла је представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. Она је истакла да то није ни случајност ни грешка и да су ствари у последње две недеље прерасле у агресију.

"Садашња ситуација изузетна. Јуче су се на удару агресије нашли руки новинари у САД. Они су били подвргнути правом терористичком информационом нападу, као корпорација и лично", рекла је Захарова на медијском самиту представника БРИКС.

Она је додала да се, поред чудовишних, ничим оправданих изјава политичког карактера које су се јуче могле чути из Вашингтона на тему медија, паралелно врши и физичка агресија према новинарима.

Према њеним речима, нове америчке санкције су напад на слободу уговора, на новинарску професију, људско достојанство.

"Морамо да покажемо солидарност", поручила је Захарова и додала да је недопустиво ћутати на све то.
Све што се данас дешава руским новинарима и медијским организацијама, напад који изводи колективни Запад, сутра може да се деси било коме, закључила је она.

Представница руског Министарства спољних послова је додала да све што се дешава није ни случајност, ни грешка, већ низ испланираних акција.

"РТ и други руски медији су били на удару САД годинама, али ово што се догађа у последње две недеље прерасло је у агресију", истакла је она.

Подсетимо, САД су оптужиле руску телевизију РТ да Украјина због њеног утицаја не добија довољно подршке у свету и увеле су санкције против медијске групе „Русија севодња“, чији је део Спутњик, и њеног генералног директора Дмитрија Кисељова.

ТЕШКА БИТКА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ! Тешка техника за пробијање минских поља, Руси преузимају битно место

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА