Најновије

Британија и САД у страху: Шта ако Руси и Иран...

Британија и САД страхују да је Русија са Ираном поделила нуклеарне тајне у замену за балистичке ракете за бомбардовање Украјине, пише данас "Гардијан".

У осврту на састанак америчког председника Џоа Бајдена са британским премијером Киром Стармером у петак у Вашингтону, британски лист подсећа на Бајденову примедбу да Русија и Иран учвршћују војну сарадњу у тренутку када је Техеран у процесу обогаћивања уранијума како би дошао до свог дуго жељеног циља - нуклеарне бомбе.

Позивајући се на неименоване британске изворе, лондонски дневник наводи да постоји забринутост због могућности да Иран "трампи" балистичке ракете у замену за нуклеарну технологију.

У анализи се напомиње да су Лондон, Париз и Берлин прошле недеље заједно упозорили да залихе високо обогаћеног уранијума Ирана "настављају значајно да расту, без икаквог веродостојног цивилног оправдања".

Posted by Дневне Новине Правда (Званична страница) on Saturday 14 September 2024

"Сарадња са искусним руским стручњацима или коришћење руског знања помогли би да се убрза процес израде нуклеарне бомбе, иако Иран пориче да то покушава", оцењује "Гардијан".

Иако нису историјски савезници, Русија и Иран све се више удружују у супротстављању Западу, и то у оквиру шире осовине која, у различитим степенима, укључује и Кину и Северу Кореју, што је одраз повратка у еру надметања која подсећа на хладни рат, закључује британски дневник.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА