Најновије

БРИТАНСКИ ДИПЛОМАТА ЗАПРЕПАСТИО АМЕРИКУ: Трамп побеђује на изборима...

Доналд Трамп ће остати „вероватнији победник” на америчким председничким изборима 5. новембра осим ако кандидаткиња демократа Камала Харис не одговори на кључне недостатке у својој кампањи, рекао је у недељу бивши британски амбасадор у Вашингтону,преноси Гардијан.

Ким Дарок каже да упркос томе што је очигледно победила Трампа у прошлонедељној телевизијској директној дебати, Харис ризикује да направи две кључне грешке у последњим недељама кампање, што значи да је бивши републикански председник и даље фаворит.

Са могућношћу Трамповог повратка у Белу кућу, лорд Дарок каже да је важно да премијер Кир Стармер, који се у четвртак састао са америчким председником Џо Бајденом и другим водећим демократама у Вашингтону, такође сада тражи састанак са Трампом и његовим тимом пре дана избора, како би изградио везе са обе стране.

„Важно је да ако Стармер упозна једног, упозна обоје“, каже Дарок у чланку за Обсервер. Трампов тим ће то приметити и замерити ако он то не учини.

Дарок је био амбасадор Велике Британије у САД од 2016. до 2019. године, када је поднео оставку због процурелих поверљивих мејлова у којима је критиковао Трампову администрацију као „неспретну и неспособну“.

Његова позиција постала је неодржива пошто ни Борис Џонсон, који је тада био укључен у надметање Торијеваца да наследи Терезу Меј, није успео да пружи недвосмислену подршку амбасадору.

Дарок, који је и даље цењена личност у дипломатским круговима са обе стране Атлантика, каже да је Трамп сада „мање страшни борац“ него 2016. „склонији да постане збуњен, са умом претрпаним притужбама. И он остаје зона без политике“.

Али, додаје он, „и даље је способан да се повеже са ‘осталима’ до нивоа који мало ко други може да парира, таленат који обезбеђује предану и трајну подршку у земљи у којој сваки трећи радник каже да живи од плате до плате“.

Posted by Ratni izveštaji on Sunday 15 September 2024

Дарок тврди да је демократска кампања у опасности да направи две изузетно важне грешке.

Позивајући Харис да буде усресређена на бираче у кључним државама – Мичиген, Пенсилванија и Висконсин које је Бајден освојио 2020. године, Дерок упозорава да би се они могли вратити Трампу осим ако Харис не буде у стању да понуди „неке јасно срочене, специфичне, циљане политике за враћање радних места и наде“.

Друга грешка је што се Харис крије од медија, понављајући грешку Хилари Клинтон.

„Трамп је 2016. године био стално присутан. Прихватио би сваки позив. Чак би, непозвано, телефонирао јутарњим информативним емисијама да понуди своје ставове о дневним питањима.

Насупрот томе, Хилари Клинтон се затворила за медије – и изгубила.“

Харис, тврди он, „изгледа да је усвојила Клинтонкину књигу“.

Дерок каже да ће амбасада Велике Британије у Вашингтону без сумње саветовати Стармера да покуша да се састане са Трампом, можда ће узети време на састанку Генералне скупштине УН ове недеље да то учини.

„Има много тога да се разговара са њим, почевши од његових ставова о Украјини. И колико год се Трамп лоше показао у дебати, колико год да је видљив његов лични пад, он остаје за многе од нас вероватнији победник“.

Прошле недеље, Стармерова бивша анкетарка Дебора Матинсон састала се са предизборним тимом Харисове у Вашингтону како би поделила детаље о томе како су лабуристи извели своју запањујућу победу на изборима циљајући кључне групе „гласаче радничке класе који су желели промене”, додатно ојачавајући контакте са демократском страном.

Зеленски спреман на прекид ватре!

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА