Најновије

„Гнусни чин”: Руски патријарх се осврнуо на дехристијанизацију Косова и Метохије

Патријарх московски и целе Русије Кирил назвао је богохуљењем акцију косовских Албанаца који су спалили хришћанске крстове током фестивала одржаног на рушевинама древног града Улпијана код Приштине.

„Са дубоком горчином сазнао сам за богохулну акцију косовских Албанаца на рушевинама античке Улпијане. Композиција од три крста, која подсећа на догађаје из свете историје на Голготи, јавно је спаљена на локалном фестивалу у оквиру јефтиног перформанса. Отворено скрнављење лика Часног крста – изазов је за све хришћане и вређање њихових осећања: и православних и католика, међу којима има и косовских Албанаца“, написао је патријарх Кирил у писму упућеном српском патријарху Порфирију.

Он је појаснио да је „гнусни чин” изведен на Косову и Метохији – „светој српској покрајини, за чију дехришћанизацију се дуго и упорно боре непријатељи Крста Господњег и Светог Православља”.

„Деца Руске Цркве чувају сећање на велики број српске браће и сестара који су убијени или прогнати са свог огњишта, на хиљаде порушених крстова и споменика на српским гробљима, на стотине цркава и манастира Цркве Светог Саве, оскрнављених, спаљених или дигнутих у ваздух од стране екстремиста", закључио је поглавар Руске Православне Цркве.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА