Најновије

ИЗВЕШТАЈ МО РФ О КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Одбијени вишеструки напади - велики удар руске авијације у Сумској области!

Руско министарство одбране је објавило свој редовни дневни извештај о борбама у Курској области.
Руска авијација

Руска авијација

Јединице групе снага „Север“ наставиле су са извођењем офанзивних операција и поразиле формације 22., 41., 61. и 115. механизоване, 17. тенковске, 82. и 95. ваздушно-јуришне бригаде, као и 112. и 129. бригаде територијалне одбране Украјине у областима насеља Љубимовка, Новоивановка, Дарино, Николаево-Дарино, Покровски и Борки.

Такође, у протекла 24 часа јединице групе су одбиле два противнапада непријатеља у правцу насеља Љубимовка и Малаја Локња. Два покушаја напада у правцу насеља Викторовка, Олговка и Кремјаноје су осујећена. Као резултат тога, Оружане снаге Украјине изгубиле су до 25 погинулих и рањених, уништен је оклопни транспортер и два борбена оклопна возила. Петорица припадника Оружаних снага Украјине се предала, стоји у извештају МО РФ.

Поред тога, уз подршку армијске авијације и артиљеријске ватре, одбијено је шест покушаја непријатеља да пробије границу Руске Федерације у правцу насеља Нови пут, Веселоје и Медвежје. Непријатељ је изгубио до 60 погинулих и рањених, три тенка, оклопни транспортер и пет борбених оклопних возила.

Удари авијације, артиљеријска ватра и дејства трупа уништили су концентрације људства и технике 22., 41. и 115. механизоване, 80. и 95. ваздушно-јуришне бригаде, 129. бригаде територијалне одбране у насељеним местима Гуево, Дарјино, Мала Зелени Шљаков, Крулен Кољко, Мартиновка, Мирни, Николо-Дарино, Нова Сорочина, Новоивановка, Обуховка, Руско Поречное и Јужни, наводи се у извештају.

Оперативно-тактичка авијација и ракетне снаге напале су концентрационе области у Сумској области и резерве 21., 22. и 41. механизоване и 82. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, 1. председничке бригаде, као и 103. и 106. територијалне одбрамбене бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Белопоље, Водолаги, Журавка, Ободи, Катериновка, Речки, Павловка, Сосновка, Суми, Хотен, Јунаковка, Јастребиноје и Јампољ.

Губици Оружаних снага Украјине током дана износили су више од 300 војника и 22 оклопна возила, укључујући три тенка, четири оклопна транспортера и 15 оклопних борбених возила, као и артиљеријско оруђе и 8 возила. Седам војника украјинских оружаних снага се предало, стоји у извештају МО РФ.

Укупно, током борби на Курском правцу, непријатељ је изгубио више од 13.400 војника, 113 тенкова, 44 борбена возила пешадије, 91 оклопни транспортер, 718 борбених оклопних возила, 431 аутомобил, 96 артиљеријских оруђа, 26 лансера вишенаменских бацача. ракетни системи, укључујући седам „ХИМАРС“ и пет МЛРС произведених у САД, 8 лансера противваздушних ракетних система, два транспортна возила, 26 станица за електронско ратовање, 7 противбатеријских радара, два радара за ПВО, 13 јединица инжењерске опреме, од чега седам инжињеријских возила за деминирање и једна инсталација за разминирање.

Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине се наставља, закључује се у извештају о стању у Курској области.

Погледајте ОВДЕ ударе руске авијације у Курској области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА