Најновије

ПУТИНОВЕ РЕЧИ ЛЕДЕ: Французи у страху од Трећег светског!

Чланови француске владе су забринути да сукоб у Украјини измиче контроли и покушавају да се извуку из ове ситуације, пише "Монд", позивајући се на дипломатске изворе.

Страхови да ће сукоб ескалирати у директан рат између Москве и НАТО-а драстично се повећала током протеклих неколико дана, пошто САД и њени савезници наводно разматрају да дозволе Кијеву да изводи ударе по циљевима унутар територије Руске Федерације користећи оружје западне производње.

Иако је Француска истакла да "нема званичан став" по том питању, неименоване дипломате су у разговору за француски лист изјавиле да је Париз забринут око потенцијалне ескалације и да покушава да је избегне.

"Морамо урадити све што је у нашој могућности да избегнемо трећи светски рат", поручио је један од њих.

Званичник се осврнуо и на упозорења руског председника Владимира Путина.

"Не можете тек тако одбацити хипотезу да би Руси могли да повећају интензитет војних операција", додао је он.

Подсећања ради, Путин је пре неколико дана изјавио да ако буде донета одлука за употребу западног наоружања за ударе по циљевима у дубии руске територије, то ће значити да је НАТО у директном сукобу са Русијом.

"Ако та одлука буде донета, то ће значити ништа друго до тога да се ради о директном учешћу земаља НАТО-а, САД, европских земаља у рату у Украјини. И то, природно, суштински мења саму суштину, природу сукоба. То ће значити да земље НАТО-а ратују против Русије. А, уколико је то тако, онда ћемо ми усвојити одговарајућу одлуку, полазећи од претњи са којима се суочавамо", упозорио је руски председник.

Прочитајте ОВДЕ како Зеленски планира да успостави мир у Украјини

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА