Најновије

УКРАЈИНЦИ ГРИЗУ КАО ПИРАНЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Без обзира што гину, крећу у офанзиве

На Курском правцу непријатељ наставља са интензивним покушајима пробоја руске одбране, фокусирајући нападе на село Веселое. Већ пет дана трају тешке борбе, у којима украјинске снаге користе тенкове, БМП, БТР и пешадију у настојању да продру кроз наше линије и угрозе железничку станицу Глушково, како би удариле у позадину руских снага које врше контраофанзиву у Кореневском рејону.

ВСУ је ангажовао авијацију, укључујући ударе управљивим америчким бомбама JDAM, које су погодиле школу у Веселом. Украјинске снаге успеле су да уђу у село и покушавају да га задрже, док у исто време уводе појачања кроз насеља Нови Пут и Медвежје.

Руска артилерија и авијација, уз подршку ударних дронова, континуирано нападају украјинске снаге. Полкови ВДВ из Кримске и Тулске дивизије уништили су неколико чета ВСУ и значајан број борбених возила. Према сводкама руског Министарства одбране, у протекла 24 сата одбијено је шест покушаја пробоја у рејонима насеља Медвежје, Нови Пут и Веселое, наневши непријатељу значајне губитке.

Упркос губицима, украјинске снаге настављају нападе, а жестоке борбе се воде даноноћно.

ПОСЛЕДЊИ УДАРАЦ РУСКЕ АРМИЈЕ МОЖЕ БИТИ КОБАН! Ово пресецање може означити почетак краја (МАПА)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА