Најновије

Зеленски спреман на прекид ватре!

План шефа украјинског режима Владимира Зеленског, који намерава да представи током предстојеће посете Сједињеним Државама, укључује, између осталог, спремност Кијева да пристане на локални прекид ватре „у одређеним областима” и привремено замрзавање сукоба, пишу немачки медији, позивајући се на неименоване изворе.

Зеленски је раније рекао да ће украјински „план победе” представити америчком председнику Џозефу Бајдену и кандидатима за место шефа државе – потпредседнику, демократи Камали Харис и републиканцу Доналду Трампу. Он је 13. септембра рекао да је у путању „систем међусобно повезаних решења“ који ће Украјини омогућити „да овај рат стави на пут који води ка миру“. Што се тиче идеје о прекиду ватре, украјински лидер ју је у више наврата одбацио, рекавши да би пауза ишла само у корист Русији.

Како се истиче, на састанку ће Зеленски такође изнети захтев да се Украјини дозволи да гађа Русију далекометним западним оружјем. Војни експерт Карло Масала са Универзитета Бундесвер у Минхену сматра да Зеленски „жели да све стави на једну карту и покуша да постигне пробој на бојном пољу“.

РУСКИ НАПАД СУХОЈИМА: Гађани циљеви у Курској области (ВИДЕО)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА