Најновије

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ ТВРДИ: ССП брутално лаже и обмањује - Тепићка злоупотребљава тему!

Поводом изношења неистина народне посланице Маринике Тепић на конференцији за новинаре у Дому Народне скупштине у вези измена и допуна Кривичног законика које се односе на безбедност наставника и запослених у образовању, Министарство правде истиче да је то још једна у низу свесних злоупотреба ове осетљиве теме и покушај политичког профитирања.

- Подсећамо да је на више састанака који су одржани у Влади Републике Србије на којима су између осталог присуствовали председник Владе Милош Вучевић и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић, министарка правде Маја Поповић упознала представнике синдиката са изменама и допунама Кривичног законика којим ће између осталог бити прописано кривично дело Напад на лице запослено у образовној установи - наводи Министарство правде.

- Министарка Поповић је на састанцима са синдикатима просветних радника представила и активности које се предузимају и које ће бити предузете ради доношења измена и допуна Кривичног законика. Измене и допуне су послате на мишљење Европској комисији у току августа ове године, а о предложеним изменама и допунама биће спороведена и јавна расправа од 1. октобра 2024. године. Очекује се да измене и допуне Кривичног закона буду усвојене у Народној скупштини крајем ове године - наводи Министарство.

- Напомињемо да ће измене и допуне бити свеобухватне и да су приликом њихове припреме размотрене и прихваћене и друге иницијативе, као што је иницијатива Удружења родитеља деце страдале у саобраћају коју је подржао председник Србије Александар Вучић, а које се односе на пооштравање казни затвора за кривично дело Тешка дела против безбедности саобраћаја и иницијатива председника Александра Вучића за пооштравање казни затвора за кривично дело Насиље у породици и групу кривичних дела против полне слободе. Такође биће пооштрене казне затвора за кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја- истиче се у деманту Министарства правде.

- Зато овакав наступ Маринике Тепић предтсваља најгори облик политиканства, а посебно је штетан, јер има за циљ обмањивање грађана Србије. Наступи опозицоних лидера не доприносе објективном сагледавању стања у друштву, већ представљају неуспеле покушаје дестабилизације државе зарад личних интереса. Стварање тензије неуспелим покушајем обмањивања у тренутку борбе за Србе на Косову и Метохији, показује неодговорност опозицоних лидера за њихов положај и опстанак - пише у деманту Министарства.

- За разлику од Маринике Тепић, Влада Републике Србије чврсто стоји уз свој народ на Косову и Метохији пружајући му подршку за опстанак на вековним огњиштима - закључује се у деманту Министарства правде.

Прочитајте ОВДЕ о опкољеним руским одредима код Кремјаноја

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА