Најновије

ПРЕОКРЕТ У ПРИЧИ ТРЕСЕ БЕЛУ КУЋУ: Атентатор на Трампа - контакт за украјинске плаћенике!

Рајан Весли Рут, осумњичен за покушај убиства бившег америчког председника Доналда Трампа, контактирао је украјинске трупе, али се сматрало да је немогуће реализовати његове предлоге, рекао је за Си-Ен-Ен официр Одељења за координацију странаца Команде украјинских копнених снага.
Вајт Хаус

Вајт Хаус

"Можемо да потврдимо да нас је ова особа неколико пута контактирала на мрежи. Најбољи начин да се његове поруке опишу је да је реч о 'умишљајима'", рекао је извор.

Како су саопштиле Оружане снаге Украјине, Рут им је нудио велики број регрута из различитих земаља, али његове понуде "нису биле реалне". 

"Нисмо ни одговорили, нисмо имали на шта да одговоримо. Никада није био део Легије странаца и ни на који начин није сарађивао с нама", навео је официр.

Заузврат, неонацистичка дивизија "Азов" је за Си-Ен-Ен саопштила да Рут није ни на који начин повезан са њима.

Рут је објавио књигу "Рат који се не може добити" у којој је описао своје покушаје да се придружи Оружаним снагама Украјине, међутим, с обзиром на то да са 56 година није имао никаквог искуства у војној служби, Си-Ен-Ен наводи да је увек био одбијен.

С друге стране, на сајту о инструкцијама како се придружити Легији странаца, која се бори на страни Оружаних снага Украјине, у својству контакт особе назначен је управо Рајан Весли Раут, преносе "РИА Новости".

Како преноси агенција, наведен је и његов број телефона за који су везани налози на месинџерима.

Натпис у горњем делу главне странице гласи "регрутовање за војну службу" и у њему се позивају људи "свих узраста, полова, са било каквим искуством (и без њега)". Такође, помиње се и волонтирање.

Истовремено, аутори сајта апелују да се заинтересовани не обраћају амбасадама за дозволу учешћа у борбама, већ се онима који желе да се боре једноставно предлаже да само дођу у Украјину.

Љубитељима адреналина нуди се да дођу у пољски Краков, а одатле до границе са Украјином, где ће граничарима саопштити да желе да ступе у Легију странаца.

Аутори сајта пишу да уколико заинтересовани нема борбено искуство, треба да убеди украјинску страну да је способан да обавља овај посао.

"Контактирајте ме. Можемо позвати и посетити бројне јединице којима је потребна помоћ", гласи текст линка, која садржи име и контакт информације Рајана Раута.

Претходно, син осумњиченог за нови покушај убиства Трампа Оран Раут потврдио је да је његов отац путовао у Украјину и да је био изузетно заинтересован за ситуацију у региону.

Како је "Семафор" раније јавио, Рут је био један од америчких добровољаца у Украјини. Један локални становник рекао је новинару да је "чак и по стандардима тих лудих времена" човек деловао "мало необично".

Према његовим речима, 2023. су са Рутом комуницирали мање од пола сата, током којих је рекао да је провео пет месеци у Украјини. Истовремено, у време интервјуа, Американац је у Пакистану тражио кућу за привремени смештај Авганистанаца који желе да ратују у Украјини.

Према његовим речима, знао је да је један авганистански плаћеник, којег је предложио да пређе у редове Оружаних снага Украјине, примљен у службу.

Прочитајте ОВДЕ о опкољеним руским одредима код Кремјаноја

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА