Најновије

ЗАХАРОВА "ОДУВАЛА" БРИТАНСКОГ КОЛЕГУ: Нацисти!?

Руска страна ће пронаћи начин да подсети Британију колико је била упрљана својим интеракцијама са нацистима, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући изјаву британског колеге Дејвида Ламија, који је Русију упоредио са фашистичком државом.
Захарова

Захарова

„Обећавам вам, поред свих уобичајених пракси у овом случају, наћи ћемо прелеп начин да подсетимо Британију и британску амбасаду у Москви како су упрљане, укључујући интеракцију са нацистима”, рекла је Захарова за ТВ канал Русија-1.

Раније је руска амбасада у Лондону навела да је Лами увредио сећање на све који су погинули борећи се против фашизма у 20. веку.

„Својим нападима Лами вређа не толико руководство наше земље колико сећање на све оне који су се борили против смеђе куге током Другог светског рата, укључујући и своје сународнике”, наводи се у саопштењу, преноси ТАС.

Руска дипломатска мисија је истакла да је британски министар спољних послова склон „неприкладним шокантним изјавама по којима је упамћен и пре доласка на власт”. Амбасада сматра да су такве изјаве неприхватљиве за Ламија на његовом тренутном месту.

Прочитајте ОВДЕ о опкољеним руским одредима код Кремјаноја

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА