Најновије

Цео живот Србин православац, а сахранили га као католика: Супруга одбила жељу највећег Србина у Хрватској

Владимир Беара био је легенда Црвене звезде и Хајдука, а иако се читав живот изјашњавао као православац, сахрањен је на католичком гробљу у Сплиту. Одлуку је донела жена Јадранка.

Ако око нечега не сме да буде дилеме, онда је то ко је највећи голман са ових простора. У питању је наравно легендарни Владимир Беара коме је чак и чувени Лав Јашин "скинуо капу". Кажу да када је Јашин примио награду намењену најбољем голману Европе, прво је споемуо свог пријатеља и ривала из Југославије указавши му тиме највећу могућу част: "За мене је Владимир Беара најбољи", одлучно је рекао један од највећих чувара мреже свих времена.

Бранио је за Хајдук из Сплита у послератном периоду, све до 1955. године, а потом је пет сезона стајао на голу Црвене звезде. Кратко је пред крај каријере играо и у иностранству, наступао је за Ахен и Викторију из Келна у Немачкој до 1964. године, док је и на голу репрезентације Југославије сакупио чак 59 наступа током педесетих.

Нажалост, пролази већ десета година без Беаре, преминуо је 11. августа 2014. године у Сплиту након што му је неко време било нарушено здравље после шлога. Оно што је занимљиво је да је сахрањен на католичком гробљу Ловринац, што је изазвало полемику.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА