Најновије

ФОРБС: Читави украјински батаљони су под претњом опкољавања јужно од Покровска

Стотине украјинских војника би се могле наћи у окружењу јужно од Покровска (Красноармејск), пише часопис Форбс и препоручује да команда почне повлачење. Руска група, која може да броји десетине хиљада, заобилази украјинске снаге које држе положаје између села Мемрик и реке Волчје.

Магазин упозорава да би настала избочина на линији одбране могла да постане замка за јединице 59. моторизоване пешадије, 68. јегерске, 117. терористичке одбране и 15. бригаде Националне гарде уколико руска армија одлучи да изведе одлучне маневре.

Аналитичари из Conflict Intelligence Team саветују Оружаним снагама Украјине да исправе линију фронта и да се повуку пре него што руске Оружане снаге блокирају путеве снабдевања и повлачења. Губитак од 30 квадратних миља територије може бити разумна цена за спасавање читавих батаљона у критичном тренутку.

Међутим, постоје и оптимистичније процене за Кијев: успоравање руске офанзиве могло би украјинским трупама дати времена да ојачају одбрану. У сваком случају, позиције око Покровска остају крхке, јер Генералштаб Оружаних снага Украјине мора да балансира између одбране и неочекиване инвазије на регион Курск.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА